Zonnepanelen installatie

Uw specialist in verduurzamen

Over zonnepanelen

Door een zonnepanelen systeem te plaatsen kunt u zelf uw eigen duurzame zonne-energie opwekken. Een mooie gedachte, vooral als u weet dat de elektriciteitsprijs de afgelopen tien jaar ongeveer is verdubbeld en alleen nog maar verder zal stijgen. Elektriciteit is duur maar we kunnen niet zonder. Daarom is zonne-energie een aantrekkelijke oplossing!

De prijzen

De prijzen van zonnepanelen kunnen door meerder factoren variëren. Dit kan komen door de manier van plaatsen, de kleur, de opbrengst maar ook hoeveel u er nodig heeft. De totale hoeveelheid die u nodig heeft ligt veelal aan u huidige stroomverbruik.

Naast de zonnepanelen hebben de kosten ook te maken met het type omvormer en de bekabeling. In de meeste gevallen kiezen wij voor een normale (string) omvormer. Echter wanneer u veel last van schaduw heeft kiezen wij vaak voor Enphase micro omvormers. Dit is per situatie afhankelijk. Daarom komen wij graag langs om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Onze zonnepanelen

Wij leveren uitsluitend zonnepanelen van Tier 1 merken. In de zonnepanelen branche zijn dit de A-merk zonnepanelen. Wij leveren de zonnepanelen in verschillende kleuren, maten en vermogens. Wij zullen dit samen met de klant per situatie afstemmen.

Verschillende typen omvormers

Iedereen die zonnepanelen aanschaft krijgt te maken met een omvormer. Zonnepanelen kunnen namelijk niet rechtstreeks op het stroomnetwerk in huis aangesloten worden. Zonnepanelen leveren gelijkstroom, dit stroomtype kunnen wij niet gebruiken. De omvormer zorgt ervoor dat gelijkstroom omgevormd wordt naar wisselstroom. Wissel stroom kan wel gebruikt worden.

Solis

Een standaard string omvormer die wij toepassen zijn van het merk Solis. Kenmerkend voor Solis omvormers is de gedegen kwaliteit en de zeer hoge betrouwbaarheid. Wij bieden de omvormers in 1-fase en 3-fase aan.

Enphase

De micro-omvormers die wij toepassen zijn van het merk Enphase. Elk zonnepaneel krijgt bij Enphase een eigen micro-omvormer. Deze zet direct achter het zonnepaneel de gelijkstroom om in wisselstroom. Hierdoor staat er geen hoge DC-spanning op de bekabeling. En kunnen panelen afhankelijk van elkaar werken. Dit resulteer in maximale opbrengst per paneel wanneer deze in de schaduw liggen.

Enphase is bovendien makkelijk uitbreidbaar, ook met een batterij!

Enphase omvormer
  • Altijd maximale opbrengst!
  • Makkelijk uitbreidbaar
  • Zeer hoge betrouwbaarheid
Solis onvormer
  • Voordeliger
  • Zeer hoge betrouwbaarheid
  • Geen schaduw management

Diensten

Heb je nog vragen?

iPhone 14 Pro Max in deep purple color_Kors en Kranendonk
Kom in contact!

Laat ons geheel vrijblijvend een offerte opstellen!

Veelgestelde vragen

De opbrengst van de zonnepanelen wordt verrekend met het totale elektraverbruik van de woning. Je ontvangt voor de stroom die je teruglevert hetzelfde tarief als je betaalt voor de stroom die je op dat moment gebruikt. Lever je meer dan dat je gebruikt, dan krijg je een afgesproken terugleververgoeding van jouw energiemaatschappij. 

Nee, op dit moment is er geen overheidssubsidie te verkrijgen op zonnepanelen. Echter is er wel een 0% btw regeling op zonnepanelen. Je betaald geen btw over zowel de zonnepanelen, de aanpassingen t.b.v. zonnepanelen en de installatie.

De gemiddelde terugverdientijd op de zonnepanelen bij ons ligt tussen de 2 en 4 jaar. De terugverdientijd is afhankelijk van de stroomprijs, het zonnepanelensysteem en de hoeveelheid zon.

Zonnepanelen kunnen op verschillende plaatsen opgesteld worden. Op een woning of schuur. Denk hierbij aan een pannendak, golfplaat dak, staaldak (trapezium). Ook kunnen zonnepanelen op een platdak geplaatst worden.

Daarnaast kunnen zonnepanelen ook op de grond geplaatst worden, een zogenaamde veldopstelling.

Nee, op monumentale woningen moet vaak een aanvraag worden gedaan bij de gemeente. In veel gemeentes dient een veldopstelling ook aangevraagd te worden.

De meeste mensen hebben een 1-fase aansluiting. Hier kunnen ongeveer 12 panelen op aangesloten worden. Indien meer panelen zijn gewenst moet de aansluiting naar 3-fase aangepast worden. Dit betekend vaak dat de meterkast ook aangepast of vervangen moet worden. En er moet een aanvraag bij de netbeheerder gedaan worden voor het aanpassen van de aansluiting.

Ja, als je zonnepanelen op een bedrijfspand wilt leggen moet je rekening houden dat er in veel gevallen een elektrotechnische keuring op de zonnepanelen installatie is vereist.