Warmtepomp

Uw specialist in verduurzamen

Warmtepomp

Een warmtepomp is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen en te koelen. Het werkt door warmte te onttrekken aan de buitenlucht of de bodem en deze warmte om te zetten in bruikbare energie voor je huis. Een warmtepomp verbruikt minder energie dan traditionele verwarmingssystemen en kan je aanzienlijke besparingen opleveren op je energierekening.

Bij ons kun je verschillende soorten warmtepompen kopen, zoals een lucht-lucht warmtepomp  & lucht-water warmtepompen. We bieden ook verschillende merken aan, zodat je kunt kiezen uit een breed scala aan opties die het beste bij jouw specifieke behoeften passen.

Onze warmtepompen zijn duurzaam en betrouwbaar, en worden geleverd met garantie. Naast de levering van de warmtepomp bieden wij ook professionele installatieservices aan om ervoor te zorgen dat je warmtepomp goed wordt geïnstalleerd en optimaal presteert.

Maak vandaag nog de overstap naar een warmtepomp en bespaar geld op je energierekening, terwijl je ook nog eens bijdraagt aan een beter milieu.

Hybride of volledig elektrische warmtepomp?

Het belangrijkste verschil tussen een hybride warmtepomp en een volledig elektrische warmtepomp is de wijze waarop deze systemen werken en welke energiebronnen ze gebruiken om de woning te verwarmen.

Een hybride warmtepomp maakt gebruik van twee verschillende warmtebronnen: een warmtepomp en een conventionele cv-ketel. De warmtepomp zorgt voor verwarming op basis van duurzame energie uit de buitenlucht en schakelt automatisch over op de cv-ketel wanneer er extra warmte nodig is, bijvoorbeeld bij lage buitentemperaturen. Dit betekent dat een hybride warmtepomp nog steeds deels afhankelijk is van gas (door gebruik van de cv-ketel), maar wel efficiënter is. De hybride oplossing is milieuvriendelijker dan de conventionele cv-ketel. Door de inzet van de hybride warmtepomp wordt de CO2 uitstoot verminderd, omdat de draaiuren van de cv-ketel drastische worden verlaagd. Bovendien betekenen de verlaagde draaiuren van de cv-ketel een directe besparing op het gasverbruik.

Een volledig elektrische warmtepomp gebruikt daarentegen alleen elektriciteit als energiebron om de woning te verwarmen. De warmtepomp haalt duurzame energie uit de buitenlucht en gebruikt dit om de woning te verwarmen. Dit betekent dat een volledig elektrische warmtepomp geen CO2-uitstoot heeft tijdens het gebruik en dus een zeer milieuvriendelijke oplossing is.

In het algemeen is een volledig elektrische warmtepomp duurder in aanschaf dan een hybride warmtepomp, maar kan deze op de lange termijn wel kostenbesparend zijn vanwege de lagere energierekeningen en het niet meer afhankelijk zijn van fluctuerende gasprijzen.

Zelf de juist keuze maken is vaak lastig. Als bedrijf adviseren wij u de warmtepomp die het beste bij uw situaties past. Wij kunnen u helpen van oriëntatie tot aan installatie.

Diensten

Kom in contact!

Laat ons geheel vrijblijvend een offerte opstellen!

Veelgestelde vragen

Dat is afhankelijk van de gekozen oplossing.

Een hybride oplossing kan vaak heel compact zijn. De ruimte die hier voor nodig is ongeveer de grootte van een tweede cv-ketel.

Een volledig elektrische warmtepomp neemt meer ruimte in. Er moet namelijk ruimte gemaakt worden voor een boiler en een buffervat. Echter zijn er ook ruimtebesparend opties, zoals een tower model.

Het meest geschikte type hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je huis, de isolatie van je woning en het afgifte systeem in de woning. Wij komen graag langs voor advies.   

Het rendement van een warmtepomp wordt uitgedrukt in COP (Coefficient of Performance) en kan variëren afhankelijk van het type en de omstandigheden. Over het algemeen bespaar je met een warmtepomp tot wel 50% op je energierekening.

Het geluidsniveau van een warmtepomp kan variëren afhankelijk van het type en de fabrikant. Over het algemeen worden de hedendaagse warmtepompen steeds stiller. De hedendaagse warmtepompen produceren meestal minder dan 40 dB geluid op een afstand van 1 meter. Dit is vergelijkbaar met het geluid van een koelkast.

Afhankelijk van de plaatsing van de warmtepomp kan het geluid soms als storend worden ervaren. Wij raden af om de warmtepomp bij een slaapkamer raam of een erfgrens te plaatsen.

In de meeste gevallen is een cv-ketel niet meer nodig als je een warmtepomp installeert. Een warmtepomp kan zowel verwarmen als koelen en kan het hele jaar door zorgen voor een comfortabele temperatuur in huis. Wanneer de woning niet voldoende is geïsoleerd, of de aard van de woning het niet toelaat om deze verder te isoleren wordt er vaak gekozen voor een hybride oplossing.

Afhankelijk van de plaatsing van de warmtepomp kan het geluid soms als storend worden ervaren. Wij raden af om de warmtepomp bij een slaapkamer raam of een erfgrens te plaatsen.

Zowel voor de hybride warmtepomp als de volledige elektrische warmtepomp is er een overheidssubsidie beschikbaar. Deze subsidie is alleen geldig op de verduurzaming van bestaande woningen. Een nieuwbouw woning komt hier niet voor in aanmerking. Op de website van het RVO staat een apparatenlijst waarin voor elke warmtepomp het subsidiebedrag is opgenomen.